dissabte, 17 de gener de 2009

Mesurar materials


Estem treballant els MATERIALS a classe. Ens van explicar que tots els objectes estan compostos per diferents materials, fusta, vidre, metalls, plàstics, etc. Tots els compostos els podem barrejar entre ells de maneres diferents, si es diferencien els components sòlids estem parlant de barreges, si es fa dificil de diferencia i separar els components l'anomenen mescles i si intervé un component líquid es diuen solucions.
També tots els materials que hem treballat es podem mesurar i nosaltres fem dos aspectres de cadascú, el volum i la massa. El volum és la quantitat d'espai que ocupa i com que són objectes petits ho fem en ml. (mililitres) per mitjà d'una proveta. La massa és el pes de l'objecte, per fer la mesura tenim una balança i el que pesa l'expresem en grs. (grams).
Amb diferents materials hem fet diferents mescles i les hem classificat en un dels tres grups, barreges, mescles o disolucions.
Aquestes imatges de mostra són part dels experiments que vam fer al alboratori amb l'ajut del professor. Va ser molt enriquidor.
__